Nalaza fundusa: p.n.o. izbrisanih granica?

Poštovani, danas je moja kći rođena 1985 godine, bila na sistematskom i oftalmolog joj je dao dijagnozu Fundus oc.dex. p.n.o. izbrisanih granica u tri četvrtine opsega, vidljive granice od 8 do 10 sati. Krvne žile i maknula urednog nalaza. Fundus oc.sin p.n.o. izbrisanih granica od 7 do 1 sat. Krvne žile i maknula urednog nalaza. Poslana je kod neurologa. Molim Vas za savjet što dalje činiti? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

p n o izbrisanih granica
Dean Šarić
Poštovana,

vjerojatno je riječ o slučajnom nalazu, no svakako treba učiniti neurološki pregled da se isključi povišeni intrakranijalni tlak ili neka druga bolest koja bi uzrokovala ovaj nalaz.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × 2 =

Back to top button