Što znači pojačana pigmentacija uz lijevi optikus?

Poštovani, dijete od 3 godine ima sljedeći oftamološki nalaz: biomikroskopski nalaz ou u cijelosti uredan, fundus ou Papillae n. Optici jasnih granica, pojačana pigmentacija uz lijevi optikus s proširenjem temporalno, makularno područje uredno. CT: EXTROPIA alt. pp oc sin. Motilitet uredan, konvergencija, ugao s prizmama 35 PD, stereo vid ima, refraktometrija D emmetrop L emmetrop susp – 10. Dg. Exotropia alt. pp. oc. sin.

Rečeno nam je da ima strabizam na oba oka i preporučene su vježbe i flaster. Molim da prokomentirate nalaz i objasnite što znači ova pojačana pigmentacija uz lijevi optikus? Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

pigmentacija uz optikus
Dean Šarić
Poštovana,

pigmentacija je slučajni nalaz i ne treba Vas zabrinjavati. Držite se strogo uputa za vježbe.

Srdačan pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × 1 =

Back to top button