Kako liječiti okluziju očne arterije?

Poštovani, zanima me dali postoji lijek za moju bolest. Trebao bih Vaše stručno mišljenje kako dalje da idem na pretrage ili preporuku lijeka koji bi mi mogao pomoći. U nastavku se nalazi moj očni nalaz:

Dg. :Occlusio partialis ACR o.sin

V o.dex : sc 1.0
V o.sin : L-

Fundus o.u. lijevo bez vidljivog edema i bljedila retine, PNO bljeđe

Imam slike sa uređaja OPTOPOL, ako je potrebno pošaljem slike. Unaprijed hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

okluzija arterije oka
Dean Šarić
Poštovani,

okluzija arterije može se liječiti neposredno po okluziji. Sada je vjerojatno kasno, no svakako se javite u neku od klinika. Ako se i ne može poboljšati vid mora se pratiti stanje retine da se spriječi razvoj sekundarnog glaukoma.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

šest − dva =

Back to top button