Što je to esotropia i dali je to stanje opasno?

Poštovani dr. Šarić, imam sina od 4 godine i danas po prvi put sam ga vodila kod očnog liječnika. Svi su primijetili da lijevo oko bježi na trenutke prema nosu, a ja ne. Doktorica je rekla da je esotropia. Nemamo nikakvu dijagnozu još. Dobili smo upute da moramo vježbati lijevo, desno, gore, dole. Zanima me samo što je to, jeli što opasno ili? Da li postoji mogućnost da bude slijep na oko? Jako sam zabrinuta, jer nikad nisam imala iskustva s očima. Hvala puno unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

esotropia
Dean Šarić
Poštovana,

sljepoća naravno ne prijeti, no potrebno je liječenje da se razvije što bolji vid na oku koje “bježi”. Vježbati što više.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četrnaest − 13 =

Back to top button