Dijete od 6 god. ima strabizam, treba li raditi vježbe?

Poštovani, sin mi ima 6 godina i ima strabizam, te mu lijevo oko bježi k nosu. Na oba oka ima dioptriju +2,50. Naočale nosi od svoje 3. godine. Do sad mu se dioptrija smanjila sa +3,00 na +2,50. Da li je potrebno da radi dodatne vježbe i da lijepi flaster na desno oko? Molim vas za savjet. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

strabizam vježbe, strabizam flaster na oku
Dean Šarić
Poštovana,

učinak vježbi i penalizacije (zatvaranja oka) u toj dobi je upitno. Mislim da nije jednostavno dati odgovor bez ozbiljnog pregleda iskusnog strabologa, pa Vam je moj savjet da potražite drugo mišljenje u Vašem konkretnom slučaju.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

14 − četiri =

Back to top button