Smijem li koristiti Efflumidex kapi za oči bez nadzora?

Poštovani, moja dijagnoza je: S05,0-ozljeda spojnice i abrazija rožnice bez spomena stranog tijela. Laesio traumatica conjuctive et abrasio corneae sine corpore alieno. Simptomi ublaženi, ali se vraćaju na desnom oku prosječno jednom mjesečno. Upotrebljavam noću Systane gel i umjetne suze. A kad dođe do pogoršanja sol. Efflumidex 2x do 5 dana. Problemi su od 19.12.2013 g. Pitanje glasi da li smijem upotrebljavati Efflumidex kapi za oči mjesečno jedanput kada dođe do žuljanja u oku i suzenja? Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

efflumidex kapi za oči, efflumidex
Dean Šarić
Poštovana,

nemojte, u dogovoru s Vašim oftalmologom rađe koristite ne-steroidne lijekove, poput kapi Naclof ili Yellox. Ako se problem ubrzo ne riješi treba razmišljati o laserskom zahvatu na bolesnoj rožnici (PTK – phototerapheutic keratectomy).

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

6 + jedanaest =

Back to top button