Posljedice erozije rožnice

Poštovani, 2008. godine mi je postavljena dijagnoza Erosio corneae oc.sin.recidivans lijevog oka. Od tada 1-2 puta godišnje (neovisno o bilo čemu) imam problema zbog ove dijagnoze, oko “žulja”, suzi i smeta mi svjetlost. Od tada mi se konstantno pred tim okom javlja malo zamagljenje koje “šeta”. Terapija: Tobrex kapi i mast, a nakon toga Bepanthen augensalbe, ali ovakva terapije ima sve slabije djelovanje. Zanima me postoji li kakvo trajno rješenje? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

erozija rožnice
Dean Šarić
Poštovana,

postoji laserska terapeutska fotokeratektomija (PTK), zahvat sličan skidanju dioptrije, minimalno invazivan, koji u većini slučajeva rješava problem. No svakako bih Vas prije trebao pregledati.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

 1. Iz kojh razloga naime bezizlena erozija moze da tako sporo prolazi. Imam povredu oka kojom sam zaradila eroziju, i sada mi je mutan vid kao da na to oko mi je zablurana slika, tek posle dana doktor je dozvolio da skinem gazu i to samo kuci kontrast na levo(poveredjeno oko) mi je drugaciji od desnog isto. od terapije su imam corneae gel 5x na dan, nedoxicin 2x n dan, vigamox 8x na dan, ung. torbadex 1x na dan i enbecin mast isto 1x na dan
  Rezultati kontrole sada zadnje su mi: VOD. 1,0 , VOS: 0,9-1,0 , TOU: N(dig) , TH: polivitaminska th , SLOS: hipremija konjuktivne erozija epitelizuje……

  1. Poštovana,

   erozija rožnice cijeli različitom brzinom ovisno o veličini, uzroku, nečistoći predmeta kojim je izazvana, stanjem organizma i nizom drugih faktora. Dodatni problem može biti takozvana rekurentna erozija, naime ako erozija ne zaraste dobro može se ponavljati dugo vremena iza prvotne erozije.

   Pozdrav,
   dr. Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 − 2 =

Back to top button