Smijem li dizati teško ako imam visoku dioptriju?

Poštovani doktore, imam 21 godinu, dioptrija -8.00 na lijevom i -6.00 na desnom oku, astigmatizam 3.50. Zanima me da li smijem dizati teško, radim fizički posao. Doktorica mi je rekla da ne smijem dizati ništa teže od 2 kg i da mogu izgubiti vid, što je meni čudno. Hitno mi treba vaš savjet. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dizanje teško dioptrija, fizički posao visoka dioptrija
Dean Šarić
Poštovani,

možete raditi sve normalno, jedino što je opasnije kod Vas je udarac u oko, dakle izbjegavati borilačke sportove i sl, sve drugo normalno.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devet − sedam =

Back to top button