Različiti odsjaj od fotoaparata u djetetovim očima?

Poštovani, u nazad pola godine do godinu dana fotografirajući svoga sina (dječak sada ima četiri godine), primijetila sam da je pri korištenju blica njegovo lijevo oko izraženo, jače sjaji od desnog. Ili ako je sjaj iste jačine na oba oka, onda su obavezno različite boje, crveno – bijelo ili žuto. Nikakve probleme s vidom kod dječaka nisam primijetila, niti bilo što što bi moglo ukazivati da nešto nije u redu. Prijateljica me je danas upozorila na članak koji je pročitala o djevojčici u Americi da to može značiti teško oboljenje oka (i sama sam ga upravo našla na netu i pročitala), i sad sam u panici. O čemu se radi, odnosno o kakvom oboljenju bi moglo biti riječ? Unaprijed hvala za odgovor i srdačan pozdrav.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

odsjaj blica fotoaparata u očima
Dean Šarić
Poštovana,

nemojte nagađati, ako vidi dobro na oba oka onda nije nikakav ozbiljan problem, no odvedite dijete na pregled da ste (smo) sigurni.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × četiri =

Back to top button