Privremena sljepoća nakon posjeta Boliviji?

Poštovani doktore Šarić, ljubazno Vas molim za mišljenje o sljedećem slučaju. Jedna poznanica (50 godina) nedavno je posjetila Boliviju. Po povratku u Zagreb izgubila je vid na oba oka. Liječnica je rekla da izgleda “kao da joj je rožnica oštećena mehaničkim putem”. Poznanica tvrdi da do oštećenja oka nije moglo doći mehaničkim putem. Dobila je kapi za oči, a vid joj se postepeno vratio nakon nekoliko dana. Budući da njena doktorica nije znala o čemu je riječ, zanima me Vaše mišljenje o tom slučaju, odnosno je li do oštećenja oka koje je uzrokovalo privremenu sljepoću moglo doći na neki drugi način (virus, bakterija, tlak, nešto treće)? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

privremena sljepoća
Dean Šarić
Poštovani,

teško je na osnovi samo ovih podataka reći o čemu se radi. Moguće da je bila riječ o nekoj virusnoj infekciji ili čak o stvarnim erozijama koje su kasnije zarasle. Za više informacija trebalo bi pogledati medicinsku dokumentaciju i pregledati pacijenticu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

7 + 16 =

Back to top button