Pomažu li vitamini za oči kod disgrupacije pigmenta?

Poštovani doktore, molim Vaše mišljenje. Radila sam OCT makule i vidnog živca u privatnoj poliklinici zbog nekakve disgrupacije pigmenta koju su mi primijetili na sistematskom pregledu prije dvije i pol godine. Imam zrnatu strukturu fovealnog i parafoveolarnog područja obostrano. Dijagnoza myopia cum astigmatismus comp myopicus o.u. Vezano za tu grublju strukturu pigmenta, doktorica mi je objasnila da je to vjerojatno prirođeno. Ja sam otvoreno pitala da li zbog toga spadam u nekakvu rizičnu skupinu da tokom života obolim od nekakve bolesti makule, na što su mi odgovorili da ne i da jednostavno imam takvu strukturu. Preporučila mi je Makulin Plus uz objašnjenje da će to zagladiti tu strukturu i da će vid biti ljepši. Međutim, nosila sam iste nalaze k još dva doktora oftalmologa i oni su mi rekli da neka ne pijem te vitamine, da je to za starije. Svo troje su rekli da je nalaz uredan za dob i refrakcijsku grešku. Ja s naočalama dobro vidim. Sada ne znam bi li ih pila ili ne? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

disgrupacija pigmenta, vitamini za oči
Dean Šarić
Poštovana,

nemojte, neke štete od vitamina nema, ali u Vašem slučaju ni koristi. Nastavite raditi redovne kontrole po uputama oftalmologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

14 − 10 =

Back to top button