Vitamini za oči – kako dozirati vitamine za djecu?

Poštovani doktore, mojoj kćerki je dijagnosticirana Distrofia macule desnog oka. Rečeno nam je da se još uvijek rade istraživanja za tu bolest. Posjetili smo više klinika i uglavnom su mišljenja liječnika bila ista. Na zadnjem pregledu doktorica nam je savjetovala da kupimo vitamine za oči. Nisam pronašla niti jedne koje su namijenjene djeci, većina njih u upustvu ne sadrži uputu za korištenje kad su u pitanju djeca. Djevojčica ima 7 godina. Pazimo na ishranu, znači puno zelenog povrća, vitamina C i A, ali bojim se da to nije dovoljno. Ako mi možete preporučiti neke vitamine koji su prilagođeni njenom uzrastu? Unaprijed zahvalna.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vitamini za oči djeca, za djecu
Dean Šarić
Poštovana,

pravilna prehrana sadrži više nego dovoljno vitamina. Dodatak vitamina je moguć, imate ih puno na tržištu, može se uzeti polovica doze za odrasle ili svaki drugi dan dnevna doza. Višak vitamina se i tako izmokri.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četrnaest + jedan =

Back to top button