Pojačan pigment u šarenici oka, da li je to opasno?

Poštovani, zanima me jeli opasno ako imam kao pojačan pigment u šarenici oka, melanim koliko sam čuo? Imam smeđe oči i pokraj oka imam kao smeđu mrljicu. Inače vidim normalno. Hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

pigment u šarenici oku
Dean Šarić
Poštovani,

u pravilu nije opasno no potrebno je u tim slučajevima pozornost obratiti na mogući pigmentni glaukom. Pigmentne mrljice koje se ne mijenjaju u pravilu nisu opasne.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri + 19 =

Back to top button