Mrlja na šarenici oka

Poštovani doktore, imam plave oči i nisam nikada imala poteškoće s vidom (pa ni sada). Primijetila sam u šarenici desnog oka skroz sitnu, čini mi se crvenu točkicu slučajno skidajući šminku (ne znam da li je to oduvijek tako). Da li je to normalno u građi oka, ima li to većina ili dio ljudi ili ukazuje na neku promjenu u organizmu, bolest ili sl? Želim zapravo pitati treba li se zbog toga javljati liječniku ili je to sastavni dio šarenice oka? Zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

mrlja na šarenici
Dean Šarić
Poštovana,

ne zvuči opasno, moguće da je riječ o pigmentaciji. Također je moguće da je riječ o krvnoj žili. Otiđite do oftalmologa da isključite svaku mogućnost ozbiljne promjene.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Dobro večer doktore, imam jedno pitanje.

    Na lijevom oku u predjelu šarenice(vanjski rub oka) imam bijelkastu ili mliječnu mrlju koja čini mi se godinama postaje veća, iako mi ne pravi nekakve smetnje jer mi nije u vidnom polju htio sam čuti mišljenje liječnika.

    Hvala i pozdrav

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 + sedamnaest =

Back to top button