Smeđkaste mrlje oko šarenice?

Poštovani, imam pitanje u vezi pjega kraj šarenice, naime imam oko šarenice dvije male smeđkaste mrlje, pa me zanima što bi to moglo biti? Šaljem Vam i sliku mrljica. Hvala.

smeđe mrlje na oku, mrlje oko šarenice

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

smeđe mrlje na oku, mrlje oko šarenice
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je o malo pojačanoj pigmentaciji koja zna biti posljedica nošenja polutvrdih kontaktnih leća ili izraženije suhoće oka. Ipak bih Vam preporučio oftalmološki pregled da se isključi neka druga patologija.

Srdačan pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

 1. Poštovani, imam pitanje u vezi smedjih mrlja na bjeloočnici pored šarenice. Sta mislite sta bi moglo biti?

  1. Poštovana,

   moguće da je riječ o malo pojačanoj pigmentaciji koja nije opasna, ali svakako bismo Vam preporučili oftalmološki pregled da se utvrdi o čemu se točno radi.

   Lijep pozdrav,
   Optometrija.net tim

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvanaest + deset =

Back to top button