Smeđkasto – žuta mrlja na šarenici oka?

Poštovani doktore, ja imam plave oči, međutim šarenica mog lijevog oka ima mrlju smeđkasto – žute boje. Estetski mi smeta jer meni osobno ne izgleda lijepo. Inače nemam problema s vidom, sve odlično vidim. Zanima me što bi ta druga boja mogla biti? Da li je neka bolest ili što, i kako se može izliječiti? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

mrlje na šarenici oka
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je vjerojatno o običnoj hiperpigmentaciji ili možda madežu. Liječiti se ne treba, no ako je estetski zaista toliko upadljivo moguće je prikriti promjenu kontaktnom lećom u boji. Mišljenja sam ipak da to ne može biti toliko upadljivo. Svakako obavite ozbiljan oftalmološki pregled koji će uključiti i praćenje ove “mrlje”. Na svaku promjenu (boje, oblika ili veličine) odmah se javite oftalmologu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × 5 =

Back to top button