Pauza potrebna za prelazak s tvrdih na meke leće?

Poštovani, kratkovidna sam od svoje 13-14 godine. S 20-tak godina počela sam nositi leće. Sada imam 66 godina. Danas ih još uvijek nosim, a za čitanje stavim naočale za dalekovidnost preko leća. Davno sam htjela preći na meke leće i naočale, ali mi je rečeno da bi morala dugo biti bez leća, odnosno bez ikakvih pomagala. Moja dioptrija je oko -4,50. Što mi predlažete? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

prelazak s tvrdih na meke leće pauza
Dean Šarić
Poštovana,

prelazak na mekane leće ne mora biti tako kompliciran. Ako treba učiniti pauzu mogu se dati privremene mekane leće ili možete koristiti stare naočale (ako ih imate). Mekane leće postoje u izvedbi koja omogućuje da vidite blizu i daleko bez naočala ili je moguće napraviti varijantu monovision, više o tome pročitajte u članku: Što je monovision metoda korekcije vida?

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × 4 =

Back to top button