Koliko dugo moram biti bez polutvrdih leća?

Poštovani, zanima me kod pregleda za naočale ili kontaktne leće, koliko dana se mora apstinirati s nošenjem RGP kontaktnih leća? U mom slučaju ih nosim preko 30 godina. Postoje kontradiktorne informacije; od 2-3 dana do preko 20 dana. Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

koliko dugo moram biti bez leća, koliko dana treba biti bez leća prije pregleda
Dean Šarić
Poštovani,

ovisi o deformitetu rožnice, par dana do više tjedana. Pauza se može napraviti s privremenim mekanim lećama ako Vam je problem s naočalama.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × 1 =

Back to top button