Otkrili su mi cilindre a vid mi nije mutan?

Poštovani, nedavno na jednom usputnom pregledu na štandu otkrili su da imam Cyl -1.00 i da mi je dptr. -0.50. Inače jasnije vidim, nije mi toliko vid mutan. Koliko to može biti točno? Namjeravam napraviti oftalmološki pregled, ali ovako okvirno postoji li mogućnosti da su skroz pogriješili? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

cilindri mutan vid
Dean Šarić
Poštovana,

većina ljudi imaju barem mali cilindar koji nije potrebno korigirati ako je vid bez korekcije 100%, svakako obavite oftalmološki pregled.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Postovani sin mi ima cilindre na oba dva oka desno -5 lijevo-5,5 zanima me koliko je to presudno za bavljem poslova tipa nautika….brodostrojar i slicno hvala i lijep pozdrav!

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedanaest − 6 =

Back to top button