Jeli moguće da se stupnjevi cilindra promijene?

Poštovani, imam dijagnosticiran normalan astigmatizam, s vrlo malom dioptrijom, +50, -50 i +25 -50, stupnjevi su L oko, 94, D oko 73. Dali je moguće da se u 2 mjeseca stupnjevi promijene za 100 stupnjeva, pa opet vrate na staro stanje, ili je vjerojatnije da mi je krivo napisan nalaz? Zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

promjena stupnjeva cilindra, cilindri promjene stupnjeva
Dean Šarić
Poštovana,

nije moguće, naravno, no vodite računa da se ista dioptrija u Vašem slučaju može napisati s cilindrima s + i – predznakom, što onda rezultira takvom razlikom od 90 stupnjeva. U svakom slučaju Vaš cilindar je zanemariv.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

 1. Dobar dan imam 27godina i prosli tjedan su mi ustanovili da na lijevo oko imam dioptriju od -0.25 cilindar od -0.75 i 23 stupnja desno oko sve 0 da li na tu dioptriju moram cijelo vrijeme nosit naocale?
  Zahvaljujem unaprijed na odgovoru

  1. Poštovana,

   naočale ne morate nositi stalno, jer se radi o relativno malim dioptrijama samo na jednom oku. Možete koristiti samo po potrebi, npr. prilikom gledanja TV-a, vožnje automobila itd.

   Lijep pozdrav,
   Optometrija.net tim

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet × 1 =

Back to top button