Oštećeno očno dno – ima li načina da poboljšam vid?

Poštovani, zadnjih nekoliko mjeseci slabo vidim. Bila sam kod očnog liječnika, rekao je da mi je na lijevom oku 100% oštećeno očno dno, a desno je u boljem stanju. Bila sam i na kontroli, gdje je utvrđeno da nije došlo do promjene. Ništa ne uzimam od lijekova. Ima li načina da poboljšam vid, da li postoji neka terapija, ili pak opasnost da dođe do potpunog sljepila? Do oštećenja je došlo zbog povećanog pritiska. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oštećeno očno dno poboljšanje vida
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je najvjerojatnije o glaukomskom oštećenju vidnog živca. Morate se striktno držati terapije odnosno kontrolnih pregleda propisanih od oftalmologa. Ukoliko je došlo do oštećenja živca uslijed glaukoma poboljšanje vida nije moguće.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

18 − 11 =

Back to top button