Nagli gubitak vida zbog glaukoma. Ima li pomoći?

Poštovani, moj tata (1948. godište) je naglo izgubio vid. Desno vidi 2%, lijevo 5%, zbog dijabetesa. 01.04.2014. odrezana mu je i druga noga. Lani u ovo doba je hodao i vidio, svi smo užasnuti i jadni. Dg: Glaucoma, diabetes mellitus, Glaucoma neovasculare. Bili smo u Poliklinici Svjetlost i na laseru, skidanju mrene, “zaleđivanju” oka radi tlaka itd. Zanima me da li postoji ikakva šansa da moj tata barem malo vidi, da može nositi proteze? Bioničko oko možda ili bilo što? Puno hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

gubitak vida zbog glaukoma, gubitak vida glukom
Dean Šarić
Poštovana,

moguće je da je prekasno. Svakako potražite drugo mišljenje u Očnoj klinici KBC “Sestre milosrdnice”, tu je referentni centar za glaukom i liječnici s najviše iskustva u toj problematici.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osam + dva =

Back to top button