Povišeni očni tlak – učestalost kontrola?

Poštovani, na pregledu mi je po drugi put ustanovljen očni tlak u vrijednosti od 23 mm/Hg, a dioptrija na oba oka od – 2,25. Na slijedećem pregledu, tj. po treći put, nadam se da će mi biti određena i terapija. Međutim, na pregled u Stanicu za glaukom KBC Rijeka naručena sam tek za 10.mj. 2014.g. Da li je rizično toliko dugo čekati na pregled, s obzirom na razvijanje bolesti zbog ne uzimanja adekvatne terapije i koliku opasnost donosi vrijednost očnog tlaka od 23 mm/Hg? Imama 44 godine, radim svakodnevno na računalu i počela sam koristiti meke leće, međutim, kao i unazad 6 mjeseci, osjećam veći umor očiju, te suhoću i peckanje. Od oftalmologa nisam dobila nikakve posebne upute, osim uputnice za ponovno mjerenje očnog tlaka. Zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

očni tlak kontrola, glaukom kontrola, kontrole glaukoma
Dean Šarić
Poštovana,

mislim da je to predugo ako niste napravili pretrage OCT i vidno polje i pahimetrija. Sam tlak od 23 ne mora nužno značiti da trebate liječenje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

trinaest − tri =

Back to top button