Oko mi bježi, postoji li mogućnost da se to popravi?

Poštovani, imam problem od rođenja (bio sam na pregledu 2008. godine i rečeno je da se radi o urođenoj mani), lijevo oko mi bježi kad gledam u jednu točku i ne vidim na njega puno. Malo sam istraživao i po objašnjenjima imam EGZOTROPIJU – “razrokost”. Ovo sam saznao o tome: jedno oko ili oba naizmjence bježe prema van (prema sljepoočnici). Javlja se nešto kasnije, a nerijetko se povećava rastom djeteta. Prati ga manja greška refrakcije (dalekovidnost, kratkovidnost). Slabovidnost je znatno rjeđa nego kod ezotropije.

Da li postoji mogućnost da se to izliječi ili popravi da mi oko ne bježi? Ne moram vid popraviti ako nije moguće. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oko mi bježi kako popraviti
Dean Šarić
Poštovani,

vjerojatno je moguć operativni zahvat da se smanji “bijeg” oka. Također je potrebno korigirati oko dioptrijski – poboljšanje vida ne očekujemo, no potrebno je zadržati postojeći vid. Svakako se obratite iskusnom oftalmologu – strabologu.

Srdačan pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

15 − četrnaest =

Back to top button