Od djetinjstva imam probleme s duplim vidom?

Poštovani, imam 19 godina i od svog rođenja, to jest od nekih ranih godina imam probleme s duplim vidom ili mislim da se to stručno zove diplopija. Bio sam kod liječnika, kažu da je sve u redu a ja malo, malo pa vidim duple slike. Možete li mi reći što da radim, s obzirom da od “malih nogu” pa sve do sad živim s tim. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

problemi s duplim vidom
Dean Šarić
Poštovani,

diplopije su rijedak simptom, naročito bi bilo rijetko da od djetinjstva imate taj problem. Vjerojatno miješate diplopije sa “haloom”, slikom koja nije u potpunosti oštra pa se čini kao da je dupla. Ovo je puno češći simptom i najčešće je riječ o banalnoj dioptriji (astigmatizmu).

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

4 Komentara

  1. Postovanje,Ja imam duple slike skoro 1god.bila sam na mag.rez.kod neurologa,nosila sam cilindricne naocale,svaki test sam odradila.rekli su mi da imam diplopiju i to je to.da li mi mozete pomoci,sta da radim?

  2. Poštovani,

    od djetinjstva rođena sam sa tumorom na mozgu, postavljena mi dijagnoza neframatozatip 1, valjda se tako piše. Sa svojih 16 godina sam se operirala. Od tada do danas imam posljedice od operacije Problemi sa ravnotežom, duplom slikom, glavobolje. Nadalje, drugi problem u svakodnevnom životu ometa me i dupla slika koja me prati još od ranijih godina. Doktor neurokirurg (koji me i operirao) kaže da je to povezano sa tim tumorom. Moje pitanje je ima li kakvog načina da se to poboljša??

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × 1 =

Back to top button