Očni tlak i trudnoća?

Dobar dan, imam očni tlak. Koristim kapi Timalen dva puta dnevno i kapi Pilokarpin također dva puta dnevno. Uz terapiju vrijednosti očnog tlaka su mi 21-22. Problem je u tome što ja razmišljam o trudnoći, pa ne znam kakvu bi terapiju onda smjela imati, jer moja doktorica kaže da se s ovim kapima to baš nije preporučljivo. Sad me je poslala dalje na pretrage da napravim pahimetriju i da vidim što će mi reći u kabinetu za glaukom. Ja bi htjela ćuti što Vi mislite o tome? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

očni tlak trudnoća, trudnoca ocni tlak
Dean Šarić
Poštovana,

obavezno snimiti pahimetriju i OCT. Pilokarpin sa danas rijetko koristi, trebalo bi ga zamijeniti. Svakako se javite u Kabinet za glaukom, gdje Vam mogu dati detaljnije upute nakon pregleda.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

18 − sedamnaest =

Back to top button