Patim od visoke dioptrije i planiram trudnoću uskoro

Poštovani, patim od visoke dioptrije; D -11,50, L -13,50 i cilindri. Lijevo oko mi je slabije i vid mi se pogoršao unazad dvije godine sa -11 na sadašnju dioptriju. Obavljen je pregled kod retinologa, nema velikih promjena osim manjeg lacquor cracka na desnom oku. Nikada mi moj kontaktolog nije ponudio operaciju kao opciju, niti objasnio o čemu se radi s ovim nalazom od retinologa. Možete li dati neki savjet i mišljenje. Imam 26 godina, planiram trudnoću uskoro ali sve više razmišljam da će mi dioptrija rasti i rasti do ne znam koje granice i da ću u potpunosti izgubiti vid.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

visoka dioptrija i trudnoća, trudnoća s visokom dioptrijom
Dean Šarić
Poštovana,

kod Vas je vjerojatno optimalna kombinacija kontaktnih leća i naočala. Također su važne redovite kontrole retinologa. Moguće je da će dioptrija rasti, no ne nužno i to ne možete zaustaviti. Nećete izgubiti vid ukoliko se redovito kontrolirate.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button