Napravljena je vitrektomija ali i dalje vidim iskrivljenu sliku?

Poštovani, prije godinu dana mi je napravljena vitrektomija ppv, peeling endolaserom desnog oka. Postavljena je dijagnoza Gliosis retinae regio papilae. Kada subjektivno gledam iskrivljena mi je slika operiranog oka. Ne mogu čitati jer mi se slova miješaju. Radim kao stomatolog i to mi je počelo smetati dok radim, posebno kada radim endodonciju. Na kontroli prije mjesec dana utvrđeno je sljedeće;

VOD cc-1.50sph=0,5
VOD cc-2.00ssph=1.0
Fundus o dex: PNO jasne granice uredno kolorisana prema makuli vitroretinalna trakcija je podigla makulu, vide se početne gliozne promjene. OCT pokazuje da se od PNO prema makuli vidi ostatak ERM s anteroposteriornom trakcijom koja u donjim kvadrantima raslojuje retinu i formira cistične prostore. Makula u perifoveolarnoj zoni prema dole je podignuta s rizikom od rupture.

Molim Vas da mi date svoje mišljenje, dali treba nešto poduzimati ili što? Hvala puno unaprijed, nadam se brzom odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vitrektomija, iskrivljen vid, iskrivljena slika u oku
Dean Šarić
Poštovana,

unatoč operaciji postoji trakcija koja stvara problem. Zatražite što prije drugo mišljenje vitreoratinalnog kirurga u drugoj ustanovi, svakako treba ukloniti trakciju i spriječiti rupturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × dva =

Back to top button