Na oku mi se pojavio plutajući krug u obliku slova “O”?

Poštovani, prije tjedan dana na desnom oku mi se pojavio plutajući krug u obliku slova “O” i neke vlaknaste crne crte koje su se drugi dan skupile oko kruga. Prvih dana krug je bio deblji a nakon nekoliko dana se obod kruga stanjio, tako da je unutrašnjost kruga – providni dio veći. Nastanak ove anomalije se dogodio u jednom trenutku, izašao sam iz prostorije van sve je bilo u redu nakon par minuta vratio se i pred okom ugledao gore opisano. O čemu se radi? Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

plutajući krug na oku
Dean Šarić
Poštovani,

najčešće je riječ o nekom problemu staklovine, nitastim opacitetima ili ablaciji stražnje staklovine. Svakako se javite oftalmologu da se isključi moguća kompliciranija patologija.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osam + 11 =

Back to top button