Molim pojašnjenje dijagnoze Maculopathia o.utq?

Poštovani, molim Vas objašnjenje dijagnoze. Dioptrija leća mi je jasna, ali molim pojašnjenje ovog: Fundus PNO jasno ograničene, u razini retine, krvne žile su jače izvijugane, u obje makule nakupljanje druza. Dg. Maculopathia o.utq. Savjetovan mi je pregled u Amb za retinu. Prije samog pregleda, može li se reći da je to već loš nalaz? Smetnje su počele prije dva mjeseca, nestane mi na par sekundi slika! Zahvaljujem!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

maculopathia, makulopatija
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je o početnoj makulopatiji, samo po sebi nalaz nije loš no svakako trebate pregled retinologa da se vidi koji je uzrok i kakvu terapiju da koristite.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × 3 =

Back to top button