Difuzni makularni edem

Poštovani dr. Dean Šarić, danas sam bio u oftalmološkoj mikrokirurgiji na pregledu i dali su mi slijedeću dijagnozu: obostrano difuzni makularni edem sa intraretinalnim cistama i eksudatima. Napomena; dijabetičar sam. Što dalje i je li opasno? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

difuzni makularni edem
Dean Šarić
Poštovani,

ovo stanje je vrlo ozbiljno i zahtijeva intenzivno liječenje i praćenje retinologa. Naravno i puno bolju kontrolu šećera u krvi. Nipošto nemojte odlagati liječenje jer u protivnom Vam prijeti drastično pogoršanje vida.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × 3 =

Back to top button