Mogu li se slijepe točke u vidnom polju liječiti?

Poštovani, nakon moždanog udara pojavile su se smetnje u vidnom polju koje se očituju u obliku slijepih točaka. Molim Vas da me savjetujete kako bi se te smetnje mogle liječiti i dali je liječenje uopće moguće? Unaprijed zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

slijepe točke u vidnom polju liječenje
Dean Šarić
Poštovani,

na žalost liječenje nije moguće. Postoji izvjesna vjerojatnost da se dio nervnih niti oporavi, no u većini slučajeva oporavka nema. Dobra vijest je da se pacijenti priviknu na novonastalu situaciju i uspijevaju koliko toliko normalno funkcionirati (položaj glave i sl.).

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

trinaest + jedan =

Back to top button