Lijekovi za očni tlak i svrbež na kapcima?

Poštovani, godinama se liječim od glaukoma, kapima Trusopt i Latanox. Unazad nekoliko mjeseci pojavljuje mi se svrbež na vanjskim dijelovima oka, točnije na kapcima, s oteklinom na donjim kapcima. Liječnica mi je propisala mast za oko Maxidex ali mi ne pomaže. Što mi savjetujete za liječenje? Počela sam mazati kapke s hladno prešanim bademovim uljem, ali mi se tada na dva sata zamagli vid. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

lijekovi očni tlak svrbež na kapcima
Dean Šarić
Poštovana,

moguće je da ste razvili preosjetljivost na neki od lijekova. Potrebno bi bilo zamijeniti jedan po jedan lijek adekvatnom zamjenom, naravno uz kontrole oftalmologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × pet =

Back to top button