Imam visok očni tlak iako kapam troje kapi?

Poštovani, ja imam glaukom u oba oka i iznosi 29 mmHg. Imam zamagljen vid i slabo vidim. Imam jaku glavobolju, kapam troje kapi: Timalen, Latanoks i Trusopt. Molim Vaše mišljenje. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

glaukom kapi, kapi za očni tlak visok
Dean Šarić
Poštovani,

obzirom da ste na maksimalnoj terapiji, a tlak i dalje nije reguliran, morate što prije do glaukomatologa koji će vjerojatno preporučiti operativni zahvat. Nemojte čekati.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Poštovani,
    početkom kolovoza operirana sam u KBC Zagreb s dijagnozom ERM lijevog oka, IOL oba oka, glaukom oba oka.Više od 10 g koristim kapi Timalen i time sam držala tlak po kontrolom. Poslije operacije već 2 mjeseca mi je konstanto povišen očni tlak samo na op oku. Sada mi moja dr. uvela kapi Fixalpost ali mi te kapi baš ne odgovaraju i čitala sam da nisu preporučljive zbog operirane makule . Nikako ne mogu opet noramilizirati tlak i ujedno koristim umjetne suze zbog suhoče oka.
    Zahvaljujem, lijepi pozdrav

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osam + 1 =

Back to top button