Liječenje submakularnog edema?

Poštovani, treći put mi se na lijevom oku pojavljuje submakularni edem koji osim što mi muti vid, zabrinjava me zbog tupe boli oka koja se širi ponekad i na sljepoočnicu pa do vrha glave. Prvi put se pojavio u proljeće 2015., pa isto u proljeće 2016., i evo sad u listopadu. Preglede sam obavljala u KBC Rijeka i čekalo se da se to samo povuče. Prvi put su nakon povlačenja edema utvrdili da je mjesto propusta tekućine točno u središnjem djelu vida, pa da bi zahvat laserom ostavi trajni ožiljak koji bi mi smetao vidu. Drugi put se isto tako samo čekalo da se povuče bez objašnjenja zašto me to boli ili kakvog tretmana, i evo sada opet. Ne znam ima li smisla opet ići tamo da bi mi utvrdili isto, a ne učinili ništa? Ne znam što bi bilo najbolje? Puno hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

lijecenje submakularnog edema, submakularni edem lijecenje
Dean Šarić
Poštovana,

ima smisla ići na kontrole, jer makula može doći u fazu gdje intervencija laserom ili intravitrealnom injekcijom ima smisla. Mislim da ste pod dobrom kontrolom, a na žalost je tijek poremećaja takav da je shvatljivo da ste frustrirani, no ponekad je pametnije pričekati.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

17 − 11 =

Back to top button