Liječenje ožiljka na rožnici uzrokovanog herpes zosterom?

Poštovani doktore, imam problema s vidom zbog oštećenja rožnice. Naime 2004. godine dobio sam herpes zoster u oku koji mi je ostavio ožiljak na rožnici i zbog toga slabije vidim na daljinu. Ispočetka je bilo dobro uz pomoć naočala, no kako godine prolaze vid mi je sve gori, pogotovo noću. Rekli su mi doktori da je riskantno operirati rožnicu. Sada s vremenom napretka tehnologije zanima me da li je moguće maknuti ožiljak s rožnice i popraviti vid operativnim zahvatom, i da li će ubuduće vid zbog toga biti sve gori? Želio bih posjetiti stručnjaka poput Vas i spriječiti da ubuduće bude još gore. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

herpes zoster ožiljak rožnica liječenje
Dean Šarić
Poštovani,

ako je ožiljak mali, može se ukloniti/smanjiti laserom, ako ne, moguća je transplantacija. Svakako prije treba pokušati s kontaktnom lećom. Slobodno se naručite za pregled.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

5 × tri =

Back to top button