Zamućen vid nakon herpes zostera?

Poštovani, imam već tri tjedna problema s desnim okom, jako zamućen vid. U 6. mjesecu sam preboljela herpes zoster. Inače bolujem od MS-a. Oftalmolog je dao dijagnozu H20.0 – Iridocyclitis acuta et subacuta, herpetiči keratouveitis. Terapija: kapi Maxidex, Mydriacyl mast Aciklovir. Sad već nakon 3 tjedna i dalje je zamućen vid a danas i jača upala. Zanima me da li se može to izliječiti ili će tako ostati? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

zamućen vid herpes zoster
Dean Šarić
Poštovana,

nažalost riječ je o jednoj od najtvrdokornijih i najtežih bolesti oka. Potrebno je svakako uključiti visoke doze sistemskih antivirusnih lijekova. Bolest će se povući, no mogu ostati trajne posljedice za vid. Također ova je bolest sklona ponovnom javljanju. U težim slučajevima potrebno je i operativno liječenje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvadeset + 14 =

Back to top button