Nakon herpesa vjeđa koža izgleda kao da je opečena?

Poštovani, imala sam herpes vjeđa prije otprilike mjesec dana. Oko mi je imalo temperaturu i stavljala sam hladne obloge, što je dovelo do toga da mi je koža na oku izgledala kao da je opečena. Koristila sam kremu Zovirax koju mi je prepisao liječnik i sve se povuklo, ali još uvijek se vidi razlika. Oko na kojemu sam imala herpes vjeđa je tamnije, i kada se zamaram ili zaplačem oko mi se zacrveni. Da li mogu nekako da vratim ovo oko u normalu, da bude kao nekada? Inače što se tiče oka samog, unutra, nije bilo problema. I zanima me da li se mogu šminkati, da li će možda šminka štetiti oku? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

herpes vjeđa
Dean Šarić
Poštovana,

vjerojatno bi trebalo uvesti i sistemsku antivirusnu terapiju, ali to jedino možete u dogovoru sa svojim liječnikom. Dok se ne povuku simptomi pričekajte sa šminkom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

17 − osam =

Back to top button