Liječenje chorioretinitis paracentralis i trudnoća?

Poštovani, prije dva mjeseca mi je dijagnosticiran chorioretinitis paracentralis obostrano. Koristim indocollyre kapi i diprofos injekcije na 3 tjedna. Stanje se znatno popravilo, nemam više smetnje u vidu bliceva i treperenja, posljednju injekciju sam primila prije 3 tjedna. Danas sam saznala da sam trudna otprilike 2 tjedna i plašim se da mi te injekcije štete po plod. Molim Vas za mišljenje. Da li smijem nastaviti s Indocollyre kapima i Opatan (zbog alergijskog konjuktivitisa)? Sljedeća kontrola kod oftalmologa je za 20-tak dana tek. Unaprijed zahvalna!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

liječenje chorioretinitis paracentralis,  chorioretinitis trudnoća
Dean Šarić
Poštovana,

to se morate posavjetovati sa svojim ginekologom. U tako ranoj trudnoći vjerojatno nisu opasni no svakako neka se vaš oftalmolog i ginekolog čuju, obzirom na složenost situacije ukoliko se chorioretinitis ponovno aktivira.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × tri =

Back to top button