Lijekovi za očni tlak i trudnoća?

Dobar dan, imala sam operacija na oba oka zbog kratkovidosti metodom phakic IOL i nakon toga imam konstantno povišeni očni pritisak. Vezano za to koristim očne kapi Betoptik S i Azopt po preporuci oftalmologa. Zanima me dali se ova terapija može uzimati u toku bremenosti i dali je opasna za trudnoću. Koja je Vaša preporuka? Hvala Vam.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

očni tlak trudnoća
Dean Šarić
Poštovana,

ne bi trebalo uzimati terapiju tijekom trudnoće, treba pokušati očni tlak riješiti laserski ili nekom drugom operativnom metodom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri − dva =

Back to top button