Pritisak u očima u trudnoći i zamućen vid

Poštovani, trudna sam 8 mjeseci. Glavobolje su počele prije mjesec dana, tada s vidom nije bilo problema. No nakon toga počela sam vidjeti crne mušice i crni krug koji se smanjiva i raste. Počela sam čudno vidjeti. Posjetila sam neurologa i opći nalaz je uredan. Posjetila sam i očnog doktora u mom gradu, koji tvrdi da je sve u redu. Ujutro mi je najgore, kad otvorim oči sve mi je mutno i jako užasan mi je pritisak, kao da mi gura oči van. Onda me počne i glava boljeti, te se vid mutit još više. Kad gledam u zid vidim svjetlace i kad gledam u crno jedva vidim neku razliku, npr. kada gledam džep na hlačama (crnim) ti svjetlaci me užasno smetaju. Obavila sam krvni nalaz i malo sam anemična. Pijem Prenatal i Heferol. Najlakše mi je večeri, valjda zbog mraka. Inače se bojim jutra i buđenja od kad je počelo ovo s očima, jer me hvata panika zbog toga što vid nije kao prije. Još mi se zna dogoditi da mi vilica počne trnuti kad mi se oči mute i glava boli. Pijem Helex i Zoloft već 3 godine. Molila bih brz odgovor, jer gubim volju za sve. Hvala vam unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

pritisak u očima u trudnoći
Dean Šarić
Poštovana,

svakako bi trebalo provjeriti očni tlak rano ujutro, dakle u dogovoru s oftalmologom zamolite da se tlak izmjeri jako rano. Drugo bih preporučio temeljitiju neurološku obradu s po potrebi magnetnom rezonancom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

8 + 2 =

Back to top button