Koja je prevencija za suhu degeneraciju makule?

Poštovani doktore, majka mi je prije nekoliko godina dobila suhu degeneraciju makule, zbog kog problema je dobila i tuđu njegu i pomoć, jer joj je vid znatno oslabio. Zanima me da li i što da poduzmem kako ovu bolest ne bih naslijedio od nje, ako postoji takva mogućnost? Molim Vas za cijenjeni savjet. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

makularna degeneracija prevencija
Dean Šarić
Poštovani,

što se tiče senilne makularne degeneracije i neke prevencije, jedino što možete učiniti jest zaštititi oči od sunčevog zračenja. Postoje istraživanja koja govore u prilog korištenju vitaminske potpore kao prevencije degenerativnih procesa u makuli.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 + 2 =

Back to top button