Hoće li se uskoro otkriti lijek za regeneraciju makule?

Poštovani, imam pitanje za Vas u vezi žute mrlje. Naime 2012. sam sebi oštetio malo žutu mrlju od snop lasera jačine 5mw, igrajući se s njim i od tada imam mrlju, iskrivljenost, sive mrlje i to se povećava, što sam više udaljen. Radio sam sve i rekli su mi da tu nema lijeka jer je ostao ožiljak. Zanima me samo vaše mišljenje, da li su npr. velike mogućnosti da se meni za 10-tak ili 20 godina pojavi makularna degeneracija ili brzo propadanje centralnog vida? I kakve su nade da se u budućnosti pojavi metoda regeneracije tog oštećenog dijela mrežnice? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

lijek za makulu
Dean Šarić
Poštovani,

moguća je ranija makularna degeneracija. Što se regeneracije tiče danas se puno radi na tome, obzirom da je makularna degeneracija postala značajan zdravstveni problem, tako da je za očekivati velike pomake u tom segmentu oftalmologije kroz sljedećih par godina.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedan × 4 =

Back to top button