Kako najbolje korigirati dioptriju samo na jednom oku?

Poštovanje, kod mog djeteta u dobi od 6,5 godina na sistematskom za školu pronalaze slab vid na desnom oku (ja nisam nikad primijetila, nažalost). Ona ima +1.00 sferu i -2.00 astigmatizam sa stupnjem 10. Sad mene zanima dali postoji šansa da se ona kad riješi naočala ili da se stanje popravi? Inače ja imam lagani astigmatizam. Ne znam je li nasljedno? Ali ja sam saznala tek sa 35 godina. Još jedno pitanje, starija kćer mi je kratkovidna na desno oko od nekih 10 godina, sad ima 12.5. Sa -1.75 već je na -3.25 bila prije par mjeseci, pa me sad zanima jeli to slučajnost da obje muči desno oko? Hvala puno!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dioptrija na jednom oku korekcija
Dean Šarić
Poštovana,

ako je riječ o dioptriji na samo jednom oku kod mlađe kćeri, to se može riješiti nošenjem mekane kontaktne leće umjesto naočala, isto vrijedi za drugu kćer. Kada napune 18 godina dioptrija se može riješiti laserskim zahvatom, pa leća više neće biti potrebna. Vjerojatno je riječ o nasljednom faktoru.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × 2 =

Back to top button