Koje je najbolje rješenje za dioptriju na jednom oku?

Poštovani, imam dioptriju na desnom oku (sfera +2.0, cilindar +2.0 os 100) i astigmatizam na tom oku, dok na lijevom oku nemam dioptriju, ni astigmatizam. Dijagnoza mi je Astigmatismus hypermetropicus Amblyopia. Imam 19 godina i zanima me koje je za mene najbolje rješenje? Da li i dalje da nosim naočale ili leće, ili da napravim operaciju? Da li je operacija dugoročno rješenje i u kojem periodu je najbolje da je napravim? Postoji li rizik ove operacije i koji? Unaprijed zahvalna.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dioptrija na jednom oku
Dean Šarić
Poštovana,

naočale su korektno rješenje no ne vidim motiva da ih nosite, obzirom da je vid boljega oka uredan. Mekana leća je moguće rješenje, no opet će Vam nedostajati motiva za nošenje leće, obzirom da je drugo oko uredu. Vjerojatno je najoptimalnije rješenje laserski zahvat. Rizici su zanemarivi ako se pridržavate uputa liječnika.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

6 + 19 =

Back to top button