Kakav je to poremećaj strabizam i može li se ispraviti?

Poštovani doktore, molim Vas pomoć. Obraćam Vam se u vezi oftalmološkog nalaza moje kćeri Tamare koja ima 11 godina. Danas smo prvi put bili na pregledu jer se nedavno počela žaliti na probleme s vidom. Rečeno nam je da se radi o strabizmu i dobili smo nalaz sadržaja:

obj. i subj. kut sc -1sc. Fuzija do + 20.
Skijaskopija:
O.D: -0,25 dsph = +0,75 dcyl ax 100
O.S: -0,25 dsph = +0,75 dcyl ax 100
TDN o. utq.
Boje: da.
Fundus: uredan nalaz. Korekcija na usku zjenicu.

Rečeno nam je da zatražimo uputnicu i naručimo se za detaljan pregled što ćemo svakako i učiniti, no do tada Vas molim da mi ukratko objasnite što znači taj nalaz laičkim riječima, jer meni je ovo kao klinasto pismo? Molim Vas i da mi ukratko napišete kakav je to poremećaj strabizam i može li se ispraviti tj. izliječiti? Puno Vam hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

poremećaj strabizam
Dean Šarić
Poštovana,

ovaj nalaz sam po sebi nije dovoljan i zato ste naručeni na dodatni pregled i korekciju. Nalaz ne izgleda loše, no svakako bih trebao znati vidnu oštrinu oba oka. Strabizam je vrlo kompleksan i može biti težak i zahtjevan za liječenje pa i neizlječiv, no kod Vašeg djeteta bih rekao da to nije slučaj. Svakako nam pošaljite i drugi nalaz, no mislim da nije riječ o bilo kakvom ozbiljnom problemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedan × tri =

Back to top button