Djetetu oko bježi prema nosu, može li se to izliječiti?

Poštovani, imam djevojčicu 5,5 godina. Od 4. godine primijetili smo da joj desno oko skreće prema nosu i od tada nosi naočale plus 1.50. Kad nosi naočale to se ne može primijetit radi korekcije, a inače utvrđeno je skijaskopijom da nije slabovidna. Čita s i bez naočala isto radi vježbe fuzija, ali oporavak ide sporo. Koliko je izvjesno da se to može vratit u normalu? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oko bježi liječenje
Dean Šarić
Poštovana,

upornim vježbanjem i nošenjem naočala može se postići veliki napredak. “Normala” je relativan pojam, ako nema slabovidnosti, a ima fuziju (uspije postići napredak) napravili ste jako puno.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

18 − 7 =

Back to top button