Djetetu je utvrđen strabizam. Kome se obratiti?

Poštovani, imam unučicu staru 23 mjeseca, zdravu i živahnu, kojoj je utvrđen strabizam. Kada gleda u lijevo, desno oko skrene prema nosu, a kada gleda u desno, lijevo oko skrene prema nosu. Ako gleda neki predmet na stolu u udaljenosti od 30 cm oči su nekako usklađene i nema nekog većeg odstupanja. Mislim da vidi veoma dobro jer opaža najmanje mraviće ili sitnice na zemlji. Roditelji a ni djedovi ili bake nemaju tih poteškoća a nisu niti imali. Molila bih za savjet u vezi postupka liječenja i kome se obratiti. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

strabizam kome se obratiti
Dean Šarić
Poštovani,

trebate dijete odvesti oftalmologu – strabologu, da se riješi dilema da li se radi o strabizmu ili ne. Moguće da je riječ o pseudostrabizmu koji ne zahtijeva liječenje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

17 − 9 =

Back to top button