Je li moguće uraditi laserski zahvat ako dioptrija raste?

Poštovani, moja kćerka ima 18 godina, kratkovidna je i konstatiran je kod nje astigmatizam na jednom oku, inače ima veliku dioptriju, -4,50 na lijevom i -4,25 na desnom oku. Da li je moguće uraditi lasersku intervenciju u ovom slučaju, naročito što je prošle godine u ovo vrijeme imala dioptriju od -2.50, odnosno samo za godinu dana dioptrija se duplo povećala? Njoj nije problem nositi leće, te me zanima da li je bolje da nosi leće ili je za njeno dobro bolje da se laserski sredi vid? Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

laserski zahvat dioptrija raste
Dean Šarić
Poštovana,

ako je porast dioptrije tako nagao bolje da za sada nosi kontaktne leće dok se dioptrija ne ustabili, a onda je moguć laserski zahvat.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

11 + 13 =

Back to top button