Imam “skrivenu dioptriju”, što to znači?

Poštovanje, imam mnogo dilema oko nalaza koji je danas urađen i gdje mi je rečeno da imam “skrivenu dioptriju” (molim vas za pojašnjenje). U nalazu je navedeno: vod 1,0 sc; vos 1,0 sc; tod 12 mmHg; tos mmHg. Nikada nisam nosila naočale i imam “crnu točkicu koja leti” pred lijevim okom. Hvala vam unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

skrivena dioptrija
Dean Šarić
Poštovana,

nema panike, najvjerojatnije je riječ o neprepoznatoj dalekovidnosti koja se rješava nošenjem naočala, leća ili laserskom kirurgijom – ako i kada je potrebno. Leteća točka koju spominjete vjerojatno je problem staklovine, no za pretpostaviti je da je na pregledu koji navodite napravljen i pregled očne pozadine i da je nalaz uredan.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × tri =

Back to top button